Iz Zelene Doline prihaja svetovno priljubljeni ementalec

Mlekarna Celeia, ki ima največjo sirarno v Sloveniji, je predstavila nov sir ementalec, ki je pridelan izključno iz najboljšega mleka slovenskih kmetij, je brez laktoze in gensko spremenjenih organizmov.

Mlekarna Celeia s ponosom predstavlja eno najpomembnejših novosti letošnjega leta, trdi sir ementalec iz Zelene Doline. V največji slovenski sirarni nastaja in zori pod skrbnim nadzorom strokovnjakov za pripravo sira, ki iz najboljšega mleka slovenskih kmetij zdaj pripravljajo tudi enega najbolj priljubljenih vrst sira na svetu. ementalec Zelene Doline nastaja le iz najboljšega mleka slovenskih kmetij, je brez gensko spremenjenih organizmov in laktoze, njegovo kakovost pa dokazuje certifikat Izbrana kakovost Slovenija.

Mlekarna Celeia v svoji sirarni, ki je največja v Sloveniji, vsako leto razvija in preizkuša recepture in ideje za nove vrste sirov. Po številnih povpraševanjih kupcev in v želji po širitvi ponudbe sirov Zelene Doline so se odločili, da slovenskemu trgu predstavijo enega najbolj priljubljenih sirov na svetu: »Ementalec Zelene Doline odseva zrelost in izkušenost naše sirarne, kjer pripravljamo in zorimo več kot 10 vrst sirov, od našega najbolj poznanega Šmarskega Roka do z zlatimi medaljami nagrajenih senenih sirov,« razlaga direktor Mlekarne Celeia Vinko But in dodaja: »Trdi sir ementalec izvira iz Švice, zibelke sirarstva, in izziv pripraviti sir, ki se lahko kosa z njihovimi, je bil za naš posebna izkušnja. Ponosen sem, da je naši ekipi v sirarni uspelo pripraviti in dozoreti tako odličen ementalec,« zaključuje But.

Ementalec Zelene Doline sodi v premium segment sirov, ki navdušijo še tako zahtevne gurmane. Odlikuje ga blago sladkast okus po lešnikovih jedrcih, ki se povezuje v edinstveno harmonijo. »Sirilo ementalca je mikrobiološkega izvora, zato je ustrezen za vegetarijansko prehrano. Je brez laktoze, zato bodo lahko v njegovem okusu uživali tudi vsi, ki zaradi zdravstvenih ali drugih omejitev laktozo izločajo iz prehrane. Pripravljamo ga brez konzervansov in izključno iz mleka naših kmetov, ki je brez gensko spremenjenih organizmov,« razlaga edinstvene lastnosti ementalca Zelene Doline vodja razvoja Aleksandra Zajc. Kot vsi siri Zelene Doline, nosi tudi novi ementalec certifikat odličnosti Izbrana kakovost Slovenija. Pri vašem bližnjem trgovcu vas že čaka v priročnih pakiranjih – v lističih, v kosu ali v večjem bloku.

V Mlekarni Celeia so sicer ponosni na odličnost in kakovost svojih sirov. Na nedavnem 37. mednarodnem ocenjevanju mlečnih izdelkov Agra so za Kraljevi seneni sir prejeli veliko zlato medaljo, za Seneni sir s praženo čebulo pa zlato medaljo.