Krono nove, 10. mlečne kraljice je prevzela Ida Simončič

V letu, ko blagovna znamka ZELENE DOLINE praznuje 30 let, bo poslanstvo mlečne kraljice širila 22-letna Ida Simončič iz Podsrede. Na dogodku, ki ga je v duhu #VREDNOT znamke ZELENE DOLINE povezoval Boštjan Romih, pa smo med drugim že 35. leto zapored podelili tudi priznanja našim največjim proizvajalcem mleka.

Praznujemo

#POVEZANOST, #PREDANOST, #ISKRENOST, #PRIPADNOST in #POGUM predstavljajo mozaik vrednot ter odlikujejo znamko ZELENE DOLINE. Simbolično jih zastopajo naši ambasadorji. Verjamemo namreč, da s svojo zgodbo ustvarjamo številne sledi, vredno pa jih je pustiti tudi ob letošnji 30-letnici naše krovne blagovne znamke ZELENE DOLINE. Zato smo k praznovanju povabili posameznike in organizacije, ki poosebljajo vrednote naše mlekarne in njenega delovanja. Mlečna kraljica ZELENE DOLINE Slovenije je ambasadorka vrednote #POVEZANOST.

Ida Simončič v obleki z idrijsko čipko

V letu 2017 smo ponosno okronali tradicionalno, že 10. mlečno kraljico. Šestčlansko ocenjevalno komisijo so sestavljali Marjan Jakob, direktor Mlekarne Celeia, Alenka Ivanšek, vodja nabave osnovne surovine v Mlekarni Celeia, Janko Kos, župan mesta Žalec, Anton Kuzman, član nadzornega sveta v Mlekarni Celeia, Stanka Podkrajšek z Inštituta za mlekarstvo in Gregor Audič, fotograf. Soglasno so se odločili, da je prava kandidatka za 10. mlečno kraljico ZELENE DOLINE Slovenije 2017/2018 prikupna Ida Simončič. Okronali smo jo danes, 7. aprila 2017, v Kulturnem domu Žalec.

Ida živi na kmetiji, ki je usmerjena v pridelavo mleka. Danes je študentka 1. letnika podiplomskega študija živilstva v Ljubljani in pravi, da jo je mleko s svojo pridelavo tako pritegnilo, da ga želi spoznavati tudi skozi študijska leta.

V enoletno uporabo je prejela srebrno krono z biseri, umetniško stvaritev Zlatarne Celje, in mehko padajočo belo obleko modne oblikovalke Maje Štamol – simbol belih zakladov narave. Obleka simbolično združuje slovensko znanje in kakovost mlečnih izdelkov ZELENE DOLINE z vizijo, v kateri spretne roke povezujejo idrijske čipkarske niti v skladno in trdno celoto – IZBRANO KAKOVOST SLOVENIJE. Dodatno noto prestiža te obleke da lenta v nežno beli barvi.

35. podelitev priznanj zvestim proizvajalcem mleka

Na današnjem dogodku v Žalcu, ki ga v Mlekarni Celeia organiziramo že 35. leto zapored, smo podelili tudi priznanja zvestim proizvajalcem mleka. Največji proizvajalec med kmetijskimi zadrugami je Koroška kmetijsko-gozdarska zadruga, ki je v preteklem letu za Mlekarno Celeia proizvedla in prodala kar 27.094.182 litrov mleka. Na drugem mestu je Kmetijska zadruga Šaleška dolina s 13.806.073 litri mleka, na tretjem pa Kmetijska zadruga Šmarje s 13.069.485 litri mleka.

Med posameznimi proizvajalci mleka sta vodilna Harald in Nina Konečnik iz Šentjanža pri Dravogradu z 1.160.462 litri mleka, sledi kmetija Hedl iz Radelj ob Dravi z 900.300 litri mleka, na tretjem mestu po količini proizvedenega mleka pa je Joško Špegelj z Mute s 645.603 litri mleka.