Proteinski bananin kruh

Recept je pripravljen v sodelovanju s Tajo Polovšak, Foodstylist.

Sestavine

  • 4 banane
  • 2 jajci
  • 3 žlice medu
  • 1 dcl mleka Zelene Doline
  • 180 g LCA proteinski jogurt, jagoda
  • 120 g polnozrnate moke
  • 1/2 žličke soli
  • 1 žlica pecilne praška
  • 1 žlička cimeta
  • 100 g gozdnih sadežev

Priprava

3 banane olupimo in dobro pretlačimo.

Dodamo 2 jajca, med, mleko Zelene Doline in LCA proetinski jogurt jagoda. Dobro premešamo.

V drugi posodi zmešamo polnozrnato moko, sol, pecilni prašek in cimet.

Mokre sestavine dodamo v suhe in vse skupaj dobro premešamo. Dodamo polovico gozdnih sadežev. Maso prelijemo v obložen pekač in lepo razporedimo.

Po vrhu potrosimo preostale gozdne sadeže. Pečemo v naprej ogreti pečici na 180 stopinjah, 50 minut.

 

PLAY

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.