Skutne miške

Ustvarjajmo s pasirano skuto Linia, ki bogati pestrost slovenske kulinarike ter predstavlja pravo osvežitev. Z njo lahko spečete tudi nekoliko drugačne miške. Preprosto in okusno.

Sestavine

  • 200 g pasirane skute Linia ZELENE DOLINE
  • 2 žlici Milerama ZELENE DOLINE
  • 200 g moke
  • 1/2 pecilnega praška
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • 2 jajci
  • olje za cvrenje

Priprava

Moko s pecilnim praškom presejemo v skledo. Dodamo vse ostale sestavine in s kuhalnico dobro premešamo. Testo naj počiva pol ure. Z žličko zajamemo testo (ne polne žličke), pomočimo v vroče olje in ocvremo. Ocvrte miške poberemo s cedilom in odložimo na papirnato brisačo, da popije odvečno maščobo.

Preden jih ponudimo, jih potresemo s sladkorjem v prahu.

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.