Sadni biskvit s skuto

Skuta se odlično dopolnjuje s svežino sadja. Z njo lahko ustvarite številne okusne sladice, ki bodo uspele tudi začetnikom v kuhinji. Poskusite s sadnim biskvitom s skuto. Priprava je hitra in preprosta, recept pa najdete tudi na notranji strani pasirane posnete skute Linia.

Sestavine

  • 500 g pasirane posnete skute ZELENE DOLINE
  • 80 g masla ZELENE DOLINE
  • 4 jajca
  • 120 g sladkorja
  • 150 g zdroba
  • 1/2 pecilnega praška
  • bio limonina lupina
  • 500 g izkoščičenih češenj (namesto češenj lahko uporabimo drugo sveže sadje)

Priprava

Najprej ločimo rumenjake in beljake. Beljake stepemo v trd sneg.

Rumenjake, maslo in sladkor penasto umešamo. Dodamo skuto, pecilni prašek, zdrob in drobno naribano bio limonino lupino. Vmešamo sneg iz beljakov in na koncu dodamo še češnje.

Stresemo v pomaščen pekač in pečemo na 180 stopinjah 30 minut, da se biskvit lepo obarva. Dober tek!

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.