Pečena paprika, polnjena s puranjim mesom in kvinojo

Pečena paprika, polnjena s puranjim mesom in kvinojo za 10 oseb.

Sestavine

  • 0,2 kg kvinoje
  • 10 kos paprike (različnih barv: rdeča, zelena,…)
  • 1 kg puranjega mesa
  • 0,1 l olja
  • 0,2 kg čebule
  • 1 žlica česna
  • 1 žlica peteršilja
  • 0,3 kg koruze
  • 0,15 kg sira ZELENE DOLINE
  • 0,5 l smetane za kuhanje ZELENE DOLINE
  • sol, poper
  • muškat
  • bazilika

Priprava

Kvinojo skuhamo v slani vodi v razmerju 1:3.

Paprike prepolovimo in očistimo. Na maščobi prepražimo čebulo in česen, dodamo puranje meso, začimbe in dušimo. Ko je meso mehko, dodamo kvinojo, kuhano koruzo in napolnimo paprike. Zložimo jih v pekač, potresemo z naribanim sirom Zelene doline, damo v pečico in zapečemo (15-20 minut pri 190°C).

Za omako soku od pečene paprike primešamo smetano za kuhanje Zelene doline.

 

Recept in sliko je prispeval: Sodexo

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.