Ovseni kosmiči s smetano, jabolkom in cimetom

Ovseni kosmiči s smetano, jabolkom in cimetom za 2 osebi.

Sestavine

  • 6 velikih žlic ovsenih kosmičev
  • 1 dl smetane za kuhanje ZELENE DOLINE
  • 0,5 dl mleka s 3,5 % m.m. ZELENE DOLINE
  • noževa konica cimeta
  • jabolko

Priprava

V kozico vlijemo smetano za kuhanje in mleko. Dodamo cimet in segrejemo do vrelišča. Dodamo ovsene kosmiče, premešamo in odstavimo.

Kosmiče po 3 minutah predevamo v posodo in na to naribamo jabolko. Sestavine premešamo, po želji lahko dodamo med.

Dober tek.

 

Recept in sliko je prispeval: Gregor Audič

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.