Ocvrte kruhove rezine z malinami

Recept je pripravljen v sodelovanju z Jernej Kitchen. 

Le kdo ne pozna zlato rjavo ocvrte rezine kruha? Klasičen recept je, da rezine namočimo v mleko, ki smo mu dodali vanilin sladkor in jajca. Kaj pa če namesto mleku uporabimo smetano za stepanje?

Sestavine

Za 6 šnit

Kruhove rezine

  • 6 rezin mlečnega belega kruha (1 cm debeline)
  • 500 g smetana za stepanje Zelene Doline
  • 3 jajca
  • 10g vanilin sladkorja
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 žlička ruma (poljubno)
  • 50g masla Zelene Doline (za kuhanje)

Postrežemo

  • 100g svežih malin
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • stepena sladka smetana Zelene Doline (poljubno)

Priprava

V večjo skledo damo smetano za stepanje Zelene Doline in jajca. Dobro razžvrkljamo, nato dodamo še vanilin sladkor in sladkor, ščep soli ter rum. Dobro premešamo.

V ponev damo 50g masla Zelene Doline. Ponev postavimo na zmeren ogenj in pustimo, da se maslo raztopi.

Kruh potopimo v jajčno mešanico, da se dobro napije, nato ga dvignemo in počakamo, da odvečna jajčna mešanica odteče. Prestavimo v vročo ponev. Pečemo 5 minut na vsaki strani, oziroma tako dolgo, da so rezine zunaj lepo zapečene, znotraj pa mehke in puhaste. Pazimo, da je med rezinami dovolj prostora med pečenjem. Postopek ponavljamo, dokler ne spečemo vseh rezin.

opečene rezine postrežemo s sladkorjem v prahu, s svežimi malinami in poljubno dodamo še žlico stepene smetane Zelene Doline.

 

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.