Juha iz pečenega korenja z ingverjem

Juha iz pečenega korenja z ingverjem za 10 oseb

Sestavine

  • 1 kg rdečega korenčka
  • 0,3 kg čebule
  • 5 strokov česna
  • malo ingverja
  • 1 žlica olivnega olja
  • malo timijana
  • malo mlete kumine
  • kisla smetana ZELENE DOLINE
  • sol
  • poper

Priprava

Pečico segrejemo na 220°C. Pekač obložimo s peki papirjem, nanj položimo očiščeno, na večje kose narezano korenje. Dodamo neolupljen česen, malo olivnega olja, začinimo s poprom in soljo. Vse skupaj pečemo cca. 15 minut.

V kozici segrejemo olivno olje. Čebulo nasekljamo, dodamo ingver in začimbe, pražimo približno 5 minut, da se čebula zmehča.

V kozico dodamo pečene kose korenčka, česnove stroke, ki jih odstranimo iz lupinice. Prilijemo vodo, še boljše je, če imamo jušno osnovo. Pokrijemo, da zavre. Juha se naj kuha še cca 20 minut. Po okusu dodamo še sol in poper, kumino ter timijan. Juho gladko zmiksamo s paličnim mešalnikom. Na koncu jo okrasimo s popraženimi semeni in dodamo kislo smetano Zelene doline.

 

Recept in sliko je prispeval: Sodexo

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.