Ajdovi štruklji s skuto

Odlična priloga ali samostojna jed za vse, ki enostavno uživate v doma pripravljenih obrokih.

Sestavine

Sestavine za testo

  • 500 g ajdove moke
  • 100 g polnozrnate moke
  • 6 dl slanega kropa

Sestavine za nadev

  • 500 g Linia pasirane skute
  • 4 žlice Milerama ZELENE DOLINE
  • 2 jajci
  • sol

Priprava

Ajdovo moko poparimo s slanim kropom in pustimo, da se ohladi. Dodamo polnozrnato moko in po potrebi še malo soli. Testo zgnetemo in razvaljamo na debelino 1 cm. Za nadev dobro zmešamo Linia pasirano skuto, Mileram Zelene Doline, jajci in malo soli. Nadev naj bo gladke teksture. Namažemo ga na razvaljano testo, približno 1 cm debelo. Zvijemo v štruklje, jih položimo v kuhinjsko krpo in skuhamo v slanem kropu. Kuhamo 25 minut. Preden ponudimo ajdove štruklje, jih zabelimo z drobtinami, ki smo jih prepražili na maslu Zelene Doline.

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.